dijous, 10 de desembre de 2015

Setmana de la ciència 2015

La Setmana del 16 al 20 de novembre es va celebrar la Setmana de la Ciència. El tema d'enguany ha estat la LLUM. A la classe de 5è hem realitzat dos experiments relacionats amb la llum:
 - una baldufa amb el cercle de Newton
- un calidoscopi
 El disc de Newton és un dispositiu inventat per Isaac Newton, consistent en un cercle amb sectors pintats en colors vermell, taronja, groc, verd, blau, anyil i violeta. En girar veloçment, els colors es combinen formant el color blanc. Amb aquest dispositiu es demostra que la llum blanca està formada pels set colors de l'arc de Sant Martí, i que el color negre és l'absència de tots els colors.
Un calidoscopi (del grec kalós bella Eidos imatge scopéo observar) és un tub que conté tres miralls, que formen un prisma triangular amb la seva part reflectora cap a l'interior, a l'extrem dels quals es troben dues làmines translúcides entre les quals hi ha diversos objectes de colors i formes diferents, les imatges es veuen multiplicades simètricament en anar girant el tub mentre es mira per l'extrem oposat. Aquests miralls poden estar disposats a diferents anglesCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada